top of page
P04.JPG

Onderhoud en beheer

Voor het onderhoud van het park laten we ons inspireren door de natuur. We tuinieren bewust ecologisch en biologisch, en dat al vele jaren lang.

We zien het park als een plek vol biodiversiteit, waar we planten en dieren harmonieus laten samenleven.

In zo’n ecosysteem houden vogels, kleine zoogdieren, amfibieën, insecten,… eventuele plagen en plaaginsecten mooi in evenwicht.

Om het onderhoud van het park beheersbaar te houden, werken we vooral preventief. We harken de zandpaden regelmatig, zodat er geen onkruid in kan kiemen. De plantenborders wieden we op tijd, voor het onkruid in zaad komt. Zo kan het zich niet uitzaaien, én hebben wij kiemvrij groen om onze composthoop mee te voeden. De gazons maaien we met een mulchmaaier. Dat spaart ons veel grasmaaisel en meststoffen uit: de snippers voeden immers het gras.

Regelmatig gaan we met de snoeischaar door het park, om de beplanting transparant en open te houden. Dat is niet altijd gemakkelijk, met zoveel bomen en struiken! Het snoeiafval versnipperen we en hergebruiken we als mulch in de borders, of we composteren het. Een laag houtsnippers houdt ook de verdamping tegen, en helpt ons in de strijd tegen de droogte.

Tijdens onze geleide wandelingen nemen we de bezoekers mee in die kleine, wondere wereld van de biodiversiteit, en leggen we graag uit op welke manier wij natuur en esthetiek harmonieus met elkaar integreren.

bottom of page