top of page
A1.jpg

PLANTENFEEST met zeldzame en collectieplanten 

20 en 21 april 2024 van 10 tot 18 uur

Het 'niet te missen evenement’ voor alle planten- en tuinliefhebbers.

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse kwekers ontmoeten elkaar in La Feuillerie, romantisch park uit de 19e eeuw, voor het traditionele  PLANTENFEEST.

De opwarming van de aarde, de bedreigde biodiversiteit, dit alles dwingt ons om verstandige keuzes te maken bij het overwegen van nieuwe aanplant.

'BOMEN VAN DE TOEKOMST' is het thema van deze lente-editie, gelegenheid bomen te ontdekken die beter zijn aangepast aan de nieuwe klimatologische omstandigheden. Dit geldt voor kleine, grote siertuinen en voor parken en landschapsarchitectuur in het algemeen.

Bomen, coniferen, struiken, vaste planten, rozen... zullen allemaal worden gekozen op basis van hun weerstand tegen droogte, ziekten, hun ontwikkeling op lange termijn en vooral hun kwaliteiten om de natuurlijke harmonie tussen fauna en flora te verbeteren.

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer door de enthousiaste bezoekers

wordt gewaardeerd. Bomen van de toekomst zullen natuurlijk in de kijker staan.

Al meer dan 35 jaar is het doel van de organisatoren, het publiek in contact te brengen met een  breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijk sfeer.  

 

 

Toegang :

9 € -  leden van een tuinvereniging en senioren : 7 €

Kinderen  van -12 jaar gratis

Cafetaria :

Snacks , broodjes , taart, dranken ...

Parking :

Organisatie door de scouts

A2.jpg

Lijst van exposanten gebruikelijke :

Deze lijst is niet uitvoerig voor alle exposanten, voor alle zekerheid, kijk even op hun pagina of neem persoonlijk contact.

 

A3.JPG

Downloaden :

Hierbij gevoegd persbericht(PDF) met een selectie bruikbare foto's.Bij voorbaat dank om de oorsprong van deze te vermelden: La Feuillerie

bottom of page