top of page
02.JPG

PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten 

16 en 17 september 2023 van 10 tot 18 uur

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers Zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten.

Het ‘niet te missen evenement’ voor veeleisende plantenliefhebbers.

Opwarming van de aarde, de term ligt op ieders lippen, de aarde warmt op en we zullen onvermijdelijk keuzes moeten maken in onze tuinen.

 Het thema 'PLANTEN van de  TOEKOMST' van deze herfsteditie laat ons toe om planten te ontdekken die beter aangepast zijn aan nieuwe klimatologische omstandigheden.

Dit geldt voor siertuinen, parken, moestuinen, plantenbakken …

Een selectie van planten die beter zijn aangepast is noodzakelijk, van het zaad tot vaste planten, struiken, coniferen en bomen, allemaal zullen ze worden gekozen op basis van hun weerstand tegen droogte en ook om water te besparen, water wordt een problematisch goed ...

 Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

 Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 35 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Toegang :

9 € -  leden van een tuinvereniging en senioren : 7 €

Kinderen  van -12 jaar gratis

Cafetaria :

Snacks , broodjes , taart, ...

Parking :

Organisatie door de scouts

03.JPG

Lijst van exposanten gebruikelijke :

Deze lijst is niet uitvoerig voor alle exposanten, voor alle zekerheid, kijk even op hun pagina of neem persoonlijk contact.

 

01.JPG

Downloaden :

Hierbij gevoegd persbericht(PDF) met een selectie bruikbare foto's.Bij voorbaat dank om de oorsprong van deze te vermelden: La Feuillerie

bottom of page