top of page
02.JPG

PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten 

21 en 22 september 2024 van 10 tot 18 uur

Het 'niet te missen evenement’ voor alle planten- en tuinliefhebbers.

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse kwekers ontmoeten elkaar in La Feuillerie, romantisch park uit de 19e eeuw, voor het traditionele PLANTENFEEST.

De opwarming van de aarde, de bedreigde biodiversiteit, dit alles dwingt ons om verstandige keuzes te maken bij het overwegen van nieuwe aanplant.

'HEESTERS en STRUIKEN voor de TOEKOMST' is het thema van deze herfsteditie, de gelegenheid planten te ontdekken die beter zijn aangepast aan de nieuwe klimatologische omstandigheden. Dit geldt voor kleine, grote siertuinen en voor parken en landschapsarchitectuur in het algemeen.

Bomen, coniferen, struiken, vaste planten, rozen... zullen allemaal worden gekozen op basis van hun weerstand tegen droogte, ziekten, hun ontwikkeling op lange termijn en vooral hun kwaliteiten om de natuurlijke harmonie tussen fauna en flora te verbeteren.

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer door de enthousiaste bezoekers wordt gewaardeerd. Heesters en Stuiken van de toekomst zullen natuurlijk in de kijker staan.

Al meer dan 35 jaar is het doel van de organisatoren, het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijk sfeer.

Toegang :

9 € -  leden van een tuinvereniging en senioren : 7 €

Kinderen  van -12 jaar gratis

Cafetaria :

Snacks , broodjes , taart, ...

Parking :

Organisatie door de scouts

03.JPG

Lijst van exposanten gebruikelijke :

Deze lijst is niet uitvoerig voor alle exposanten, voor alle zekerheid, kijk even op hun pagina of neem persoonlijk contact.

 

01.JPG

Downloaden :

Hierbij gevoegd persbericht(PDF) met een selectie bruikbare foto's.Bij voorbaat dank om de oorsprong van deze te vermelden: La Feuillerie

bottom of page