Persbericht

PlantenDagen met zeldzame en collectieplanten

17 & 18 september 2022 van 10 tot 18 uur - 71ste editie

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten. Het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.

'HERFST PRACHT' is het thema van deze 71ste editie. Na de kleurrijke zomerbloeiers, zal de herfst aan het feesten gaan met zijn schitterende verkleuringen.

Een goede gelegenheid om het ganse gamma van bloemen, sierbessen, grassen en bladverkleuringen te mogen ontdekken, deze stralen een magische sfeer uit.

Vanaf de kleine Napolitaanse Cyclamen tot de prachtige Japanse Esdoorn familie zullen heel wat minder gekende planten in de kijker worden gezet, zoals Mukdenia, Fothergilla, Itea, KlimHortensia... en vele andere , gepast voor kleine en grote tuinen en ook bloembakken.

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.


Downloaden :

Hierbij gevoegd persbericht(PDF) met een selectie bruikbare foto's.Bij voorbaat dank om de oorsprong van deze te vermelden: La Feuillerie


Foto album